1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM ALA * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL * * 1500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE KARGO BEDAVA - ÜYE OL 20 TL İNDİRİM AL *

Hopadan Çay Üretim Kalitesi

Hopadan Çay Üretimi?

Sohbetlerimizin ve keyifli anlarımızın vazgeçilmez içeceklerinden olan çay, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir kültürel değere sahip. Hopadan Çay olarak biz de Karadeniz’in en iyi çay filizlerinin yetiştirildiği bölgede geleneksel çay üretimi yaparak, çaylarımızı doğal tatlarıyla tüketicilerle buluşturuyoruz. 2016 yılından bu yana Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldesinde gerçekleştirdiğimiz çay üretimimizle de gününüzün en güzel anlarına eşlik ediyor, sohbetlerinizin çok daha keyifli geçmesi için çalışıyoruz.

Geleneksel Çay Üretimi ile Gelen Lezzet

Hopadan Çay üretim sürecimizde günlük 50 ton yaş çay işleyerek, tüm Türkiye’ye ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Markamızın adı altında ürettiğimiz “İlk Hasat, Gold, Filiz, Tiryaki, Harman ve Hediyelik” çaylarımızı doğal tatlarını koruyarak, tüketicilerle buluşturuyoruz. Bölgedeki en iyi çay bahçelerinden temin ettiğimiz çay filizleriyle ürettiğimiz 13 farklı çayımız ise damak zevklerine yeni tatlar eklemeyi sevenlerin beğenisine sunuluyor. İster açık ister demli, ister tavşan kanı ister paşa kıvamı, Hopadan Çay’da aradığınız her aroma ve tat mevcut. Peki, Hopadan Çay üretim sürecinde neler yapıyoruz? Geleneksel çay üretim aşamaları nelerdir? Çay severlerin en çok merak ettiği konuların başında gelen bu iki sorunun cevabına gelin birlikte bir göz atalım.

Hopadan Çay Üretim Aşamaları   

Geçmişi 5000 yıl öncesine dayanan çayın yetiştirilme koşulları ve hasat yöntemi oldukça önemlidir. Çünkü bu ikili, çayın lezzeti üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Hopadan Çay da Karadeniz’in karı, yağmuru, nemi ve güneşiyle harmanlanarak, verimli topraklarında lezzetleniyor ve tüketicinin damak zevkine uygun bir şekilde üretiliyor. Hopadan Çay üretim sürecinde geleneksel çay üretim yöntemlerinin kullanılmasına da özen gösterilerek, çayın hasadı elle yapılıyor. Böylece yaprak seçimi hassasiyetle gerçekleştirilerek, istenilen kaliteye ulaşılabiliyor. Ayrıca elle toplanan yapraklarda antioksidan etki çok daha yüksek oluyor.

Hopa Çay Üretimi: Karadeniz'in Çay Bahçeleri

Çay Soldurma Aşaması

Soldurma, çay üretiminin en önemli aşamalarından biridir. Bu işlem, hasat edilen taze çay yapraklarının doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmasıyla gerçekleştirilir. Böylece yaprakların içerdikleri su miktarının azaltılması sağlanır. Ancak çayın tazeliği, ıslaklık durumu, hava ile çalışma koşulları, çayın solma süresini değiştirebilir. Bu nedenle işlem süreci titizlikle takip edilmelidir.  Çünkü yanmış ve kurumuş çaylarda kıvırma ve fermantasyon işlemi istenilen kalitede gerçekleşmez. Bu durum da çayın kalitesinin düşmesine neden olur.

Çay Kıvırma Aşaması

Kıvırma aşaması; güneş ışığına maruz bırakılarak soldurulan çay yapraklarının çay imalat makinelerinde parçalanması, ezilmesi ve bükülmesiyle hücre öz suyunun yaprak yüzeyine yayılmasının sağlanması işlemidir. Bu aşama, ayrıca oksidasyonun başlamasını da sağlar.

Çay Oksidasyon Aşaması

Çay imalatında ilk kalite kontrolünün yapıldığı oksidasyon aşaması, kıvrılan çay yaprağının hava ile temas ederek, özsuyunun oksijenle reaksiyona girdiği ve kimyasal değişime uğradığı süreci kapsar. Bu işlem ile birlikte çayda olması istenen renk, parlaklık, burukluk, aroma ve koku oluşur. Oksidasyon aşaması ayrıca çayın kıvrılma ve solma durumu hakkında da bilgi verir.      

İndirim!

Mayıs Çayı 5 KG

Orijinal fiyat: 1.000,00₺.Şu andaki fiyat: 750,00₺.

İndirim!

Tanışma Çay Paketi

Orijinal fiyat: 994,00₺.Şu andaki fiyat: 795,00₺.

İndirim!

İlk Hasat Çay (12 Adet x 1 kg)

3.240,00 2.592,00

İndirim!

DEMLİK SÜZEN POŞET ÇAY 6000 GR

Orijinal fiyat: 2.025,00₺.Şu andaki fiyat: 1.620,00₺.

Çay Kurutma Aşaması

Kurutma işlemiyle birlikte çay yapraklarının nem oranı düşürülür ve oksidasyon ile elde edilen özelliklerin sabit kalması sağlanır. Kurutma işlemiyle birlikte çay depolanabilir, paketlenebilir ve taşınabilir duruma getirilir.

Hopa'da Çay Üretim Süreci: İşleme Aşaması

Çay Tasnif ve Ambalajlama

Tasnif, kurutma aşamasından sonra fırından çıkartılan kuru çay tanelerinin standart eleklerden geçirilerek; incelik, kalınlık ve kalitesine göre ayrılması işlemidir. Tasnif aşamaları sırasında kurutulmuş çayların lif tutuculardan geçirilerek, lif ve çay çöplerinden ayrılması sağlanır. Son aşamada ise tasniflenmiş çaylar, her bir ürün için farklı miktarlarda karıştırılır ve ambalajlanmaya hazır hale getirilir.

Artvin’in Mucizevi Lezzetiyle Tanışın

Soğuk ve karlı günlerde içinizi ısıtan, kahvaltılarınıza lezzet katan, hoş sohbetlere eşlik eden ve aslında günün her anında size mutluluk veren çayınızı bir de bizim ürünlerimizle demleyin. Çünkü Karadeniz’in verimli topraklarından geleneksel yöntemlerle topladığımız ve deneyimli ekibimizle birlikte damak zevkinize uygun şekilde ürettiğimiz çaylarımız, sizlere her fincanda ayrı bir lezzet, ayrı bir tat, ayrı bir mutluluk ve deneyim sunuyor.

Çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir?

Günün her anı keyifle içtiğiniz çayınızı daha lezzetli hale getirmek için bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü demleme yönteminiz çayınızın tadını da etkiler. Bazı kişiler çayı demlemeden önce yıkamayı tercih eder. Ancak bu durum, çaya tadını ve aromasını veren küçük yaprakların su ile birlikte kaybolmasına neden olabilir. Bu durum çayınızın lezzetini olumsuz etkiler. Ayrıca geleneksel metal çaydanlıklar yerine porselen ya da cam demlikler kullanmanız da çayın aromasını daha iyi hissetmenizi sağlar. Çay, demlendiği kabın kokusunu aldığı için demliğinizde bitki çayları gibi ürünleri kullanmamaya da özen göstermelisiniz. Böylece çayın doğal tadına başka aromalar karışmamış olur.

Çay Demlemek İçin Nasıl Bir Su Kullanılmalıdır?

Çayı demlerken kullandığınız su da oldukça önemlidir. Çünkü suyun oksijen ve mineral değeri yükseldikçe çayınız da bir o kadar lezzetli ve kaliteli olacaktır. Çay demlerken filtre edilmiş şebeke suları oldukça fazla kullanılır. Ancak suyunuz kireçli ise bu durum kaliteli çayınızın tadını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle şebeke suyu yerine çayınızı damacana sular ile demlemeniz çok daha lezzetli bir çay içmenize olanak sağlar. Ayrıca ısıtıcıda kalan suyun, tekrar tekrar kaynatılması suyun oksijen değerinin azalmasına neden olacağı için çayınızın lezzeti olumsuz etkilenir. Bu yüzden her zaman taze su ile çay demlemeye özen gösterin.

Çayınızı Nasıl Muhafaza Etmelisiniz?

En çok tükettiğimiz içecekler arasında yer alan çayınızı saklarken de dikkat etmeniz gereken bazı ayrıntılar var. Bu ayrıntılara dikkat ettiğiniz taktirde çayınızın lezzetini koruyabilir, çok daha uzun bir süre muhafaza edebilirsiniz. Öncelikle çayınızı doğru bir şekilde saklamanın ilk kuralı oksijenden uzak tutmaktır. Çünkü hava ile temas eden çay yaprakları oksidasyon sürecine devam eder. Bu durum, zaman içinde çayın kokusunu, tadını ve kalitesini kaybetmesine yol açar. Bu yüzden çaylarınızı hava almayan kaplarda saklamaya özen gösterin. Çayınız ısıdan, nemden ve ışıktan çabuk etkilenir. Bu nedenle çayı serin, kuru ve karanlık bir yerde saklamanız gerekir.
0
    0
    Sepetiniz
    Sepetinize henüz ürün eklemediniz.
      Calculate Shipping